Hirdetés

Hatalmas feladatot adott Donald Trump a legkisebb fiának, mindenki rá fog figyelni

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Donald Trump legfiatalabb gyermeke, Barron Trump a júliusi republikánus nemzeti konvención való szereplésével lép majd a politikai rivaldafénybe.

Az Egyesült Államok minden részéből érkező küldöttek a Wisconsinban megrendezésre kerülő összejövetelen választják meg hivatalosan is a párt elnökjelöltjét - aki Barron édesapja lesz.

A 18 éves fiút Florida állam delegáltjainak listáján nevezték meg - írja a BBC. Korábban Barron édesanyja, Melania nagyrészt távol tartotta a fiát a nyilvánosságtól.

Melania és Donald közel két évtizede él házasságban, ez idő alatt egyetlen gyermekük született. A lap kiemelte, hogy Barron apja megválasztása és beiktatása után nem költözött azonnal Washingtonba. A tanév befejezéséig édesanyjával maradt a Trump Towerben lévő New York-i otthonukban, majd 2017 nyarán költöztek a Fehér Házba.

Ezt követően egy marylandi magániskolába járt, és ritkán jelent meg nyilvánosan, édesanyja a beszámolók szerint hevesen védte a magánéletét.

Mióta a család az elnökség után Floridába költözött, Barron egy Palm Beach-i magániskolába járt. Trump legfiatalabb gyermeke éppen a jövő héten fog érettségizni.

A BBC hozzátette, hogy a legfrissebb hírek szerint a júliusi republikánus eseményen Trump majdnem összes gyermeke jelen lesz, kivéve Ivanka Trump, aki korábban nyilvánosan kijelentette, hogy nem vesz részt apja újraválasztási kampányában.

Az amerikai médiának adott nyilatkozatában a floridai párt elnöke, Evan Power azt mondta: "Szerencsések vagyunk, hogy a floridai küldöttség részeként nagyszerű, alulról jövő vezetők, választott tisztségviselők és a Trump család tagjai dolgoznak együtt".

Egy Trump-kampánytisztviselő az ABC Newsnak azt mondta, hogy Barron "nagyon érdeklődik nemzetünk politikai folyamatai iránt".

A július 15-18. között Milwaukee városában megrendezendő pártkonvención fogják hivatalosan is megválasztani Trumpot a párt jelöltjeként, aki elindul majd a novemberi elnökválasztáson.

A BBC a cikkben megemlítette, hogy Trump elegendő előválasztást nyert meg ahhoz, hogy megszerezze a republikánus párt jelöltségét. Az ország mind az 50 állama és számos területe küld küldötteket a konvencióra, hogy hivatalosan is szavazzanak az elnökjelöltjükről, ami várhatóan egyszerű folyamat lesz, ugyanis a volt elnöknek nincs más kihívója.

Az exelnök már 2037 elektori mandátumot szerzett a republikánus előválasztáson, ami jóval több, mint a jelöltség elnyeréséhez szükséges 1215 küldött.

A politikai küzdőtér másik oldalán Joe Biden elnök áll, akit várhatóan augusztusban fognak hivatalosan is jelöltté választani a demokraták chicagói koncencióján. Ezzel az Egyesült Államok első elnökválasztási visszavágójára kerül sor 1956 óta, amikor a republikánus Dwight Eisenhower ismét legyőzte a demokrata Adlai Stevensont.

Trump ezúttal a jogi csatákkal vegyíti a kampányt. Négy különböző ügyben több tucatnyi büntetőjogi váddal néz szembe. Az első büntetőpere New Yorkban zajlik, ahol üzleti feljegyzések meghamisításával vádolják. Trump azonban minden ellene felhozott vádat tagad.

A bíró külön engedélyt adott neki, hogy a jövő héten részt vehessen Barron középiskolai ballagásán.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés