Hirdetés

Undorító: ott akarta hagyni a barátnője, ezért megpofozta és pillangókést rántott

Nap Híre portré Nap Híre

A 23 éves bánki férfi erőszakkal próbálta maradásra bírni a barátnőjét, aki éppen szakítani akart vele. 

A vádirat szerint a fiatal férfi 2023. február 20-án összeveszett a 20 éves barátnőjével egy, a bánki üdülőtelepen lévő házban, mert a lány szerette volna lezárni a kapcsolatukat - derül ki a Nógrád Vármegyei Főügyészség közleményéből. A vita során a férfi agressziója odáig fajult, hogy arcon ütötte a lányt, mire az elindult a település központjába, hogy szüleitől segítséget kérjen telefonon. Csakhogy a férfi ezt nem hagyta és a  pillangókését 15 méter távolságból felé dobta. Noha a kés nem találta el a lányt, ijedtében felsikított - közölte a Liner.

Ezután ismét veszekedni kezdtek, a férfi pedig magához vette a kést és azzal fenyegetőzött, hogy önmagában és a lányban is kárt tesz, ha nem békül ki vele. A lány szerencséjére ekkor egy arra járó nő sietett a segítségére, akit a férfi előbb ugyancsak megfenyegetett a késsel, de végül távozott a helyszínről.

Mivel a férfi a cselekményt az élet kioltására alkalmas eszközt magánál tartva követte el, az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, és – mivel a cselekmény után kannabiszt szívott – kábítószerbirtoklás vétségével vádolta meg a támadót. Mivel azonban a sértett és a segítségére siető nő sem kérte a kizárólag magánindítványra büntethető könnyű testi sértés, valamint a zaklatás miatt a férfi megbüntetését, ezért ezek miatt a férfinek nem kell felelnie a Balassagyarmati Járásbíróság előtt. A férfit felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés