Hirdetés

Sokkoló fotók: emberek közé hajtott egy furgon Somogyban, centiken múlt a munkások élete

Nap Híre portré Nap Híre

Aszfaltozó munkások közé hajtott egy furgon a Somogy megyei Mesztegnyőn még múlt szerdán.

A balesetről a Magyar Közút a héten tett közzé fotókat a közösségi oldalán, a posztban pedig felhívta az autósok figyelmét, hogy 

vigyázzanak az utakon dolgozó munkatársaikra.

Kiemelték azt is, hogy a munkások csak azért tudtak időben félreugrani, mert meghallották, ahogy az érkező kocsi szinte ledarálja az utat lezáró bójákat.

"A látási viszonyok tökéletesek voltak, a munkaterület forgalom elől terelőkúpokkal zártuk le. Voltak előjelző táblák és a forgalmat jelzőőr irányította. A balesetet okozó fehér dobozos kiteherautó nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladótól, aki szeretett volna lekanyarodni az egyik utcába, ezért, hogy ne menjen neki a kormányt félre rántva vágódott be a munkaterületre és frontálisan ütközött az egy helyben álló hengerünkkel. Szerencsére olcsón megúsztuk. 10 másodperc. Ennyin múlt, ugyanis az eset előtt 10 másodperccel még a hengeren ültem, három kolléga pedig a henger előtt végezte a munkájukat. Ki tudja milyen tragédia történt volna, ha nem vesszük észre. Mi is valaki fiai, párja és édesapja vagyunk!"

- idézte fel az eset részleteit Fekete Krisztián, a Magyar Közút egyik munkatársa.

A 2000-es évek eleje óta már 20-nál is több közutas halt meg az utakon munka közben - derült ki az RTL Híradó beszámolójából.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés