Hirdetés

Rémületes videó a 67-esről: fékezés nélkül csapódott a Magyar Közút brigádautójába egy sofőr

Nap Híre portré Nap Híre

Nyílegyenesen csapódott egy figyelmetlen sofőr egy előjelző autóba.

A Magyar Közút Zrt. a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a minap a 67-es főúton a kaposvári mérnökség szakemberei kaszálási munkákat végeztek mozgó tereléssel. Ahogy kell, még a munkaterület előtt voltak kint előjelző táblák és a digitális kijelzőkön is felhívták az autósok a figyelmét, arról nem is beszélve, hogy a gépeken is számos, jól látható fényjelzés volt bekapcsolva. Mindezek ellenére egy figyelmetlen sofőr fékezés nélkül belerohant a külső sávban lévő előjelző brigádautóba. 

Az ütközéstől a brigádautó megpördült és a szalagkorlátnak csapódott, kiszakadt a bal hátsó tengelye, az alváz és a plató eldeformálódott, gyakorlatilag totálkáros lett. Szerencsére a járművet vezető munkás csak könnyű sérüléseket szenvedett a baleset során, végig magánál volt és saját lábán szállt ki a sérült járműből.

"Azért is publikáltuk most ezt az esetet, mert hasonló szituációk nagyon könnyen elkerülhetőek, ha ezeket a tanácsokat megfogadják a közlekedők: csak az utat és a forgalmat figyeljék vezetés közben! Ha látnak előjelző táblákat, figyelemfelhívó üzeneteket, azokat minden esetben vegyék komolyan! Azt is érdemes hozzátenni, hogy ezeket a tanácsokat érdemes mindig alkalmazni és komolyan venni, hiszen lehetett volna itt éppen egy műszaki hibás jármű, amire nem hívják fel előjelző forgalomtechnikai eszközök a figyelmet, nincs rajta ledes fényhíd és energiaelnyelő sem"

- hívták fel a közlekedők figyelmét a közleményben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés