Hirdetés

Kalandfilmbe illő, ahogy ez a kutya megmentette gazdája életét

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Amikor Troy Millhollin látta, hogy barátja, Brandon Garrett kutyája, Blue egyedül érkezik a táborukba, és karmolások vannak az orrán, érezte, hogy valami nincs rendben.

Fotó: CNN/Baker County Sheriff's Department

A 46 éves Millhollin és a 60 éves Garrett június 2-án délután külön járművekkel az oregoni Halfwayből az erdőben lévő táborba tartott. Minden nyáron néhány napra tábort vernek ott, hogy tűzifát vágjanak.

Millhollin szerint Garrettnek aznap ott kellett volna lennie mögötte, de barátja nem érkezett meg. Várakozás közben rájött, hogy a Blue orrán lévő karcolások valójában vágások, és úgy döntött, hogy visszamegy a városba, hogy megkeresse a barátját.

A városban senki sem látta vagy hallott Garrettről, mondta Millhollin a CNN-nek. Felkereste a környéken élő barátait, akikkel elkezdték a keresést. 

Reggelre Garrett még mindig nem tűnt fel. Millhollin ekkor felhívta Garrett testvérét, Tyree Garrettet, aki szintén keresni kezdte egy barátjával. Tyree Garrett, aki a környéken nőtt fel, emlékezett, hogy az egyik patakmeder a környéken igen mély, annyira, hogy akár egy autót is elnyeljen, amelyet ekkor az útról biztosan nem lehet látni.

Az első helyen megtalálta a kisteherautót, amelyet a bátyja vezetett. De nem volt megnyugtató látvány.

„Láttam, hogy a többi sérült kutya ott fekszik, ekkor elkezdtem kiabálni a bátyám nevét, de nem válaszolt” - mondta a fiatalabb Garrett. A baleset helyszínén nem volt térerő, ezért el kellett mennie, hogy segítséget hívjon.

„Biztos voltam benne, hogy csak a holttest kiemelése miatt lesz szükségem a hatóságok segítségére” - mondta Tyree Garrett a CNN-nek. Később a család rájött, hogy Blue körülbelül 4 mérföldet tett meg attól a helytől, ahol ő és a gazdája lezuhantak, hogy megtalálja és riassza Millhollint.

"Csak a túlélésben reménykedtem"

Hivatkozás másolása

Eközben Brandon Garrett a szakadékban töltötte az éjszakát, remélve, hogy segítség érkezik. A baleset akkor történt, amikor vezetés közben elaludt. Garrett azt mondta, hogy a szélvédőn keresztül repült ki, amikor a teherautó a szakadékba zuhant. A teherautó pont mellette borult fel. Mivel nem tudott mozogni, a teherautónak támaszkodott, és elvesztette az eszméletét.

Amikor magához tért, erősen esett az eső, ezért megpróbált visszamászni az összetört járműbe. Blue-t nem látta, de ott volt a másik három kutyája, hogy társaságot nyújtson neki - de ők is megsérültek.

"Reméltem, hogy túlélem, mert akkor még nem igazán úgy tűnt. Olyan helyen voltam, amit nem lehetett látni az útról” - mondta Garrett.

Június 3-án nem sokkal 9:30 előtt a Baker megyei seriff hivatalának diszpécseréhez érkezett Tyree Garrett bejelentése a balesetről. A helyszínre a bűnüldöző szervek és a Baker megyei kutató-mentő egység érkezett.

Travis Ash seriff látta, hogy Brandon Garrett járműve az oldalára dőlt a meredek szakadékban. Ash hallotta Garrett kiabálását, és a járműtől 100 méterre találta meg a három másik kutyával együtt.

Ash elsősegélyt nyújtott, majd a megyei mentőcsapat kihúzta a sérült férfit a szakadékból. Mentőhelikopterrel szállították kórházba. Garrettnek elrepedt a lábszárcsontja, és tele volt zúzódásokkal, azóta már otthonában lábadozik.

Azok számára, akik ismerik Blue-t - aki többek között részben pitbull, részben ausztrál juhászkutya - nem volt meglepetés, hogy a baleset után tudta, hová kell mennie.

Garrett elmondta, hogy gyakran tölt időt a kutyákkal azokban az erdőkben, és különösen Blue ismeri annyira jól a környéket, hogy képes megtalálni Garrett-et az erdőben, hazatalálni, vagy elnavigálni Millhollin házához.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés