Hirdetés

Pokoli a helyzet a Balatonnál, fontos dolgot kértek a turistáktól

Nap Híre portré Nap Híre

A nagy hőséget mindenki nehezen viseli, ám van, aki a Balaton poklában dolgozik ezekben a napokban, ahol a hőmérséklet elérheti az 50 fokot is. A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben kérte a turistákat, hogy az átlagnál is legyenek türelmesebbek azokkal, akik most a vendéglátásban dolgoznak.

Mint azt Fekete Tamás, a szervezet alelnöke elmondta, az éttermek konyháiban pokolian forrók ezek a napok, ahol a pincérek és a konyhai dolgozók emberfeletti körülmények között végzik a munkájukat. Miközben mi italokkal és ízletes ételekkel hűsölünk, ők a forró gőzben és a tűzhelyek mellett izzadnak, hogy kiszolgáljanak minket. Gyakran 40-50 fok körüli a hőmérsékletben dolgoznak, elviselhetetlen párában, nehéz fizikai munkát végezve.

Azt kérik, hogy legyünk türelmesek, kedvesek és hálásak a munkájukért. Egy mosoly, egy köszönet, egy kis borravaló sokat jelenthet számukra, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a forró nyári napok elviselhetőbbek legyenek számukra is - áll a közleményben, amit a hirbalaton.hu közölt. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés