Hirdetés

Drámai üzenet Magyar Pétertől az egykori legjobb barátjának, Gulyás Gergelynek

Nap Híre portré Nap Híre

Magyar Péter kiakadt a kórházak helyzete miatt, és cáfolta a közösségi oldalán Gulyás Gergely egészségüggyel kapcsolatban tett állításait a Kormányinfó után.

"Gulyás Gergely ma újabb hazugságba bonyolódott a kormányinfónak csúfolt kabaréműsorban"

- írta a posztjában a Tisza Párt politikusa, majd hozzátette, "A kancellária miniszter szerint nem azért lett a kórházakban hirtelen fertőtlenítőszer vagy nagyobb tisztaság és nem azért tűnt el a zsírra szállt por (penész), mert mi ott jártunk, hanem csak úgy. Szerinte egyébként az, hogy a kórházakban rend és tisztaság legyen, az kórházigazgatói felelősség. És ahol nincs rend és tisztaság, ott a kórházigazgató alkalmatlan".

"Az nem zavar Gergő, hogy mind a takarítást, mind a beszerzést, mind az őrzést már rég kivettétek a kórházak kezéből és ezeket a feladatokat már jórészt a Pintér Sándorhoz köthető magán cégek »végzik«?"

- tette fel a kérdést Magyar Péter. "A kórházigazgató maximum annyit tehet, hogy ír egy levelet a KEF nevű képződménynek, hogy nem elégedett a takarítás minőségével, vagy, hogy kéri a liftek, vagy a klímák sürgős javítását. Aztán általában hónapokig nem történik semmi" - magyarázta a politikus, aki korábban jóban volt Gulyás Gergellyel.

"Tehát a kórházigazgatók legfeljebb annyiban felelősek a kórházi tisztaságért, mint a meteorológusok az augusztus 20-i viharért…bár ez benneteket nem szokott zavarni. Gergő, igaz az, hogy mielőtt elvittük az adományokat a Heim Pál kórházba, az intézmény vezetője, Lévai Anikó egyetemi barátnője két napig pakoltatta a raktárat, hogy mutogatni lehessen a sajtónak?" - zárta a bejegyzését, amit a Szeretlek Magyarország idézett.

A kormányinfón a kancelláriaminiszter részletesen beszélt az egészségügy helyzetéről. Az ATV munkatársa, Csuhaj Ildikó kérdésére Gulyás Gergely azt mondta: meghallgatja a Takács Péter államtitkár által felvetett időpontfoglalásra vonatkozó előterjesztést és eldönti, támogatja-e. A Fidesz az ingyenes egészségügyi ellátás pártján áll, de ha valaki nem megy el egy általa lefoglalt időpontra és ezzel hátráltatja mások ellátását. Nem biztos, hogy a fizetés a jó ötlet, de valamilyen megoldás, szankció szükséges lehet arra a helyzetre, hogy vannak, akik nem jelennek meg – mondta Gulyás Gergely. Újságírói kérdésre Gulyás cáfolta, hogy a kórházakban azért javult volna a helyzet, mert Magyar Péter a nyáron felkeresett egy sor intézményt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés