Hirdetés

Nagy változás lépett életbe a népszerű balatoni városban: erről mindenkinek tudnia kell

Nap Híre portré Nap Híre

Július 1-től kezdődően a siófoki Balaton-part frekventált negyedében csak többször használatos, 500 forintos „betétdíjas” repohárban szolgálhatják ki az italokat azok a vendéglátóhelyek, amelyek éjfél után is nyitva szeretnének tartani. A repohár 500 forintba kerül, amelynek árát „zseton” formájában kapunk vissza.

A naphire.hu is beszámolt arról korábban, hogy statáriumot hirdettek a Balatonnál: az idén nyártól több szabályt is be kell tartaniuk a siófoki üzleteknek, ha éjfél és hajnali négy óra között is nyitva szeretnének tartani. Az új rendelkezés értelmében hat alapvető szabályt kell betartaniuk a vendéglátósoknak. 

A siófoki képviselő-testület egy korábbi döntése értelmében így azok a vendéglátóhelyek, amelyek az Indóház utca, Kinizsi utca, Sió csatorna és a Balaton által körülhatárolt területen működnek, csak akkor maradhatnak nyitva éjfél és hajnali 4 óra között, ha megfelelnek a rendelet előírásának, melyek közül az egyik a repoharak használata - írja az Infostart.

Ha a vendég visszaviszi a poharat, nem kapja vissza a kifizetett összeget, hanem egy zsetont kap, amit a következő alkalommal ingyenes repohárra válthat be. Ez az intézkedés azokat a helyeket érinti, ahol eddig műanyag pohárban szolgálták fel az italokat.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere az intézkedés szükségességét a döntés előtt a környezettudatosság erősítése és a családbarát város koncepciójának támogatásával indokolta korábban. A Somogy Megyei Kormányhivatal jogszabályellenesnek találta a rendeletet, de az önkormányzat bírósághoz fordult az ügyben, végül a törvényszék a városnak adott igazat – olvasható.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés