Hirdetés

Statárium a Balatonnál - ez a nyár nagyon más lesz, mint az eddigiek

Nap Híre portré Nap Híre

Idén nyáron más szabályok vonatkoznak majd az éjfél után is nyitva tartó üzletekre a Balatonnál.

Több szabályt is be kell tartaniuk a siófoki üzleteknek az idei nyártól, ha éjfél és hajnali négy óra között is nyitva szeretnének tartani - írja az Infostart a Sonline cikke nyomán. Ennek az az oka, hogy májustól életbe lép egy új rendelet, melynek célja, hogy rend, tisztaság és nagyobb közbiztonság legyen a Petőfi sétányon. Bár a rendelet május 2-én lép hatályba, az üzletek hatvan nap türelmi időt kaptak. 

Az új rendelkezés értelmében akik éjfél és hajnali négy óra között is nyitva szeretnének lenni, azoknak hat alapvető szabályt kell betartaniuk:

  • A zenét szolgáltató berendezésbe muszáj úgynevezett limitert beépíteni, hogy a zajkibocsátási határértéket ne lépjék át.
  • Szükség lesz legalább egy illemhelyre.
  • A száz négyzetméter alapterületnél kisebb szeszes italt kimérő, árusító vendéglátó üzletnek legalább egy, a száz négyzetméter felettinek legalább két biztonsági őrt kell alkalmaznia.
  • Italt az egyszer használatos poharak helyett többször használatos, úgynevezett repoharakban lehet eladni.
  • Tilos a közterületről látható erotikus táncos tevékenység a vendéglátó egységekben.
  • Az üzlet előtt található magán- vagy önkormányzati tulajdonban lévő járdaszakaszt pedig naponta legalább egyszer magasnyomású takarítógéppel le kell mosni.

A rendelet hatálya alá tartozó terület leghosszabb része, a Petőfi sétány 500 méteres „bulinegyed” szakasza. Ott a nyilvántartásba vett vendéglátóhelyek száma a tavaly nyári adatok alapján hatvanhat - jegyezte meg a portál. 

Hatalmas szigor jön

Hivatkozás másolása

A siófoki polgármesteri hivatal köztisztviselői folyamatosan ellenőrizni fogják majd az üzleteket, és akik nem tartják be az új rendelkezést, azoktól visszavonhatják az éjszakai nyitvatartási engedélyt. Az új rendelet miatt április 15-én egyeztetést tartanak a vállalkozók az önkormányzattal.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés