Hirdetés

Nagyon nagy baj történt a Balatonnál

Nap Híre portré Nap Híre

Eltűnt egy ember a Balatonban, és bár a vízimentők mindent megtettek, sajnos a kétnapos keresés sem hozott eredményt. Sajnos az életmentők a kutatást nem tudják tovább folytatni a jég miatt.

A vízimentők a Facebook-oldalukon számoltak be arról, hogy az elmúlt npaokban a Balaton zalai befolyójánál volt szükség a munkájukra, ugyanis egy eltűnt személyt kerestek. 

"A kutató munka során búvárunk több órán át merült a nulla fok körüli vízben, hajós egységünk szonár segítségével pásztázta a Zala folyó medrét, drónpilótánk a környező nádast vizsgálta át a hidegben is jól működő drónunk segítségével. Sajnos a több mint két napos keresés nem hozott eredményt. A kutatást ezen a ponton nem tudjuk folytatni, mivel a folyó balatoni torkolatát és a Balaton ezen felületét 3-4 centiméteres vastagságú jég borítja, ahol még érvényesül a Zala erős áramlása" - írták. 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tartós mínuszok miatt a part menti részeken a legtöbb helyen teljesen beállt és a jég továbbra is hízik. A vízen járva mi úgy látjuk hogy a tó jege még nem alkalmas arra, hogy rámerészkedjetek. Kérünk mindenkit, hogy ha a jég már alkalmas lesz sportolásra, akkor válassza a kijelölt és biztosított helyszíneket a Balaton jegén.

Mint azt a naphire.hu is megírta, életveszélyes a Balaton jegén tartózkodni, ráadásul brutális büntetés jár is érte.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés