Hirdetés

Szörnyű baleset történt a Balatonnál: visszatérő problémára figyelmeztetnek a mentősök

Nap Híre portré Nap Híre

A napokban egy ittas fiatal férfi a barátaival egy balatoni strand lezárt területére bemászva ugrott fejest, majd merült el a sekély vízben. Az Országos Mentőszolgálat az eset kapcsán figyelmeztetett, hogy fejet ugrani még ismert vízmélységnél is kockázatos, mégis minden évben előfordul ilyen jellegű baleset.

Az eszméletlen férfit a barátok húzták ki a partra, majd értesítették a mentőket, akik perceken belül a helyszínre érkeztek és megkezdték a súlyos sérült vizsgálatát és emelt szintű ellátását. A férfi rövidesen visszanyerte eszméletét, de lábait nem érezte, nem tudta mozgatni. A mentők a teljes test rögzítését követően stabil állapotban szállították kórházba a fiatalt - számolt be az Infostart

Az Országos Mentőszolgálat felhívta a figyelmet: "fejest ugrani még a víz mélységének ismeretében is nagyon veszélyes művelet, ami sajnos a nyári időszakban sok súlyos sérülést okoz minden évben".

A nyaki gerinc és a fej sérülése súlyos következményekkel járhat, a sérült könnyen bele is halhat a rossz landolásba. A mentősök éppen ezért arra kérnek mindenkit, hogy tartsuk be a strandok szabályzatait és kerüljük a veszélyes vízi tevékenységeket. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés