Hirdetés

Na most van óriási baj a magyar határnál

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tízezren érkeztek Ukrajnából hétfőn.

Az ukrán-magyar határszakaszon 4326-an léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5698-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.

A beléptetettek közül a rendőrség 34 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - írták.

Friss hír a háború kapcsán, hogy Vlagyimir Putyin egy elfoglalt ukrajnai területre, Herszon megyébe látogatott. Az orosz elnök jelentéseket hallgatott meg a légideszant erők és a „Dnyepr” hadseregcsoport parancsnokaitól, valamint más magas rangú tisztektől. A hírek szerint a herszoni és a zsaporizzsjai helyzetre volt kíváncsi. 

A hétfő esti jelenetések szerint az ukrán erők sikeresen visszavertek több mint félszáz orosz támadást. Donyeck megyében egyébként folyamatosan folynak a véres harcok, azon belül is Limanban, Bahmutban, valamint Avgyijivka, Kupjanszk és Marjinka térségében. A vezérkar beszámolt arról is, hogy az ukrán hadsereg rakéta- és tüzérségi csapást mért az orosz erők két bázisára, illetve megsemmisített egy elektronikai hadviselési állomást. A légierő lelőtt egy Merlin típusú felderítő drónt is.

Az oroszok több mint 25 ezer katonát mozgósítanak Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hétfőn jelentette Vlagyimir Putyin elnöknek, hogy több mint 25 ezer katona, 167 hadihajó, köztük 12 tengeralattjáró, valamint 89 repülőgép és helikopter vesz részt az orosz Csendes-óceáni Flottánál elrendelt meglepetésszerű harckészültségi ellenőrzésen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés