Hirdetés

Szívszorító részletek derültek ki Bagdy Emőke fiának kegyetlen meggyilkolásáról

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról mi is beszámoltunk, 53 éves Császár Zsoltot az Egyesült Államokban, Phoenixben gyilkolták meg, édesanyja, Bagdy Emőke szerint fiát tőrbe csalták. Írtunk arról is, hogy a férfit egy apartmankomplexumban ölték meg, a gyilkossággal a mindössze 18 éves Yaaliyah E. Jacksont gyanúsítják. Császár Zsoltot egy hatalmas késsel ölték meg, de a támadó szerint mindez "önvédelem" volt. 

A gyanúsított azt bizonygatta a rendőröknek a történtek után, hogy összeveszett a zuhanyzóból kilépő Zsolttal azon, hogy az bent hagyta a holmijait a fürdőszobában, ő pedig megijedt, hogy Zsolt rá akar támadni, ezért védekezésből halálra késelte. A Blikk most újabb megdöbbentő részleteket tudott meg dr. Bagdy Emőke fiának a haláláról, többek között azt is, hogy a gyilkosság körülményei arra utalnak, hogy Zsoltnak esélye sem volt a védekezésre. 

"Továbbra is azt támasztják alá a tények, hogy Zsoltot odacsalták, hogy megszerezzék a mobiltelefonját és az öreg autóját" – mondta el a Blikknek dr. Császár-Nagy Noémi, az áldozat ikertestvére. A hatóságok azóta megtalálták és lefoglalták Zsolt autóját is, amit a tettes társai a támadás után elvittek. A magyar férfi nem is ismerte a gyilkosát vagy gyilkosait, sőt, korábban még a városban sem járt. Október 21-én délben érkezett meg Phoenixbe, majd 16.45-17.00 között ölték meg egy apartmanban. A testén talált sérülések alapján esélye sem volt arra, hogy védekezzen. Valószínűleg annyira meglepetésként érte a támadás, hogy még a karját sem tudta felemelni, hogy kivédje a szúrásokat. A kés pengéje a hasát és a szívét érte, a gyilkosa mindössze hat másodperc alatt végezhetett vele.

Dr. Császár-Nagy Noémi úgy tudja, a hatóság a gyanúsított több társát is letartóztatta már.

A phoenixi rendőrség munkatársa a lappal közölte, hogy Yaalijah E. Jacksonnal szemben továbbra is gyilkosság miatt nyomoznak.

A nyomozók úgynevezett másodfokú gyilkossággal gyanúsítják a férfit: ez az amerikai jogban azt jelenti, hogy nem előre megfontoltan történt az emberölés. Dr. Császár-Nagy Noémi viszont úgy tudja, hogy Jackson időközben elfogott társaival szemben már elsőfokú gyilkosság miatt folyik a vizsgálat, ami a szándékos, előre megfontolt bűncselekmény megfelelője.

A Maricopa megyei ügyészségtől a lap azt is megtudta, hogy négy nappal a gyilkosság után nyújtották be a vádiratot a bírósághoz.

"Ez az ügy hivatalunknál úgynevezett nyitott ügynek minősül, így nagyon kevés részletet közölhetünk. A gyanú szerint Yaalijah Ezekiel Jackson Császár Zsolt halálát olyan körülmények között okozta, amelyek az emberi méltósággal szembeni rendkívüli közömbösséget mutatnak. Az állam továbbá azt állítja, Jackson rendkívül veszélyes, hiszen a bűncselekmény során szándékosan emberi élet kioltására alkalmas eszközt használt" - tájékoztatta a lapot Karla Navarrete, az ügyészség kommunikációs igazgatója.

Császár Zsolt nővére úgy tudja, a bírósági eljárás az amerikai jogrendszer sajátosságai miatt nagyon elhúzódhat, s akár 3-6 év is lehet, mire megszületik az ítélet. Arizonában a gyilkosságért halálbüntetés is járhat. A család idehaza két hét múlva gyászmisén búcsúzik el az Amerikában meggyilkolt Zsolttól.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés