Hirdetés

Az Ön gyerekét is mérgezhette ez a népszerű szer

Morvay Péter portré Morvay Péter

A Johnson & Johnson bejelentette, hogy 2023-tól nem árulja sehol a Magyarországon is közismert babahintőporát. 

Az amerikai cég már több mint két éve leállította az Egyesült Államokban és Kanadában a termék értékesítését, miután perek tízezreit indították a vállalat ellen. A J&J talkum alapú babahintőpora állítólag rákkeltő azbeszttel szennyezett. 

Emiatt a cégnek mintegy 38.000 perrel kell szembenéznie, amelyeket a fogyasztók és túlélőik indítottak. 

A Johnson & Johnson tagadja a vádakat, mondván, az évtizedes tudományos vizsgálatok és a hatósági engedélyek bizonyították, hogy a hintőporuk biztonságos, a termék pedig „nem tartalmaz azbesztet és nem okoz rákot”. A jövőben azonban kizárólag kukoricakeményítő alapú babahintőport fognak gyártani - áll a Fox Businessnek küldött közleményükben.

A fogyasztókat ez nem győzte meg, és miután a termék iránti érdeklődés minimálisra csökkent, a Johnson & Johnson egy leányvállalatába szervezte ki a terméket, ami gyorsan csődbe is ment. Ezáltal kérdéses, hogy mi lesz a sorsa a cég ellen indított pereknek, mert a csődeljárás idején szüneteltetni kell azokat. 

Ha azonban bebizonyosodik a J&J felelőssége, a cégnek valószínűleg az évszázad egyik legnagyobb kártérítését kell majd kifizetnie. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés