Hirdetés

Bajban a magyar nyugdíjrendszer? Megszólalt az Orbán-kormány

Nap Híre portré Nap Híre

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergelytől azt kérdezték meg, hogy milyen változások várhatók a nyugdíjrendszerben a jövőben. 

Mint ismert, Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés népjóléti bizottságában tartott meghallgatásán arról beszélt, hogy hamarosan a nyilvánosság elé kerülhet nemzetközi szakértők elemzése a magyar nyugdíjbiztosítási rendszerről. A megállapításokat a kormány is értékeli majd, a javaslatokat pedig a jövő év elején társadalmi vitára bocsátják - idézte fel az Infostart.

Ennek kapcsán kérdezték meg Gulyás Gergelytől a Kormányinfón, hogy milyen változások várhatók a nyugdíjrendszerben.

Uniós elvárás, hogy a helyreállítási alapban részt vevő államok köteles bizonyos tanulmányokat elvégeztetni különböző területeken. Az egyik ilyen a nyugdíjrendszer, annak vizsgálata, hogy az mennyire fenntartható

mondta a miniszter, és kijelentette: a magyar nyugdíjrendszer fenntartható, és tíz éven belül nincs is szükség a módosítására.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, Magyarországnak jövő év közepéig jelentenie kell az Európai Bizottságnak arról, hogyan tervezi megreformálni a nyugdíjrendszert a hosszú- és középtávú fenntarthatóság érdekében, és azt 2025 első negyedévének végéig hatályba is kell léptetnie.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés