Hirdetés

Az al-Sifa kórház sürgősségi osztálya „vérfürdő” – figyelmeztet a WHO

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A Gázai övezet északi részén található al-Sifa kórház sürgősségi osztálya „vérfürdő”, a létesítmény pedig „újraélesztésre szorul” – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet.

MTI

A WHO szerint „a lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek tízezrei használják menedékhelyként a kórház épületét és területét”, és „súlyos hiány van” ivóvízből és élelmiszerből - írja a Guardian.

A műtők üzemanyag-, oxigén- és egyéb készlethiány miatt nem működnek – közölte a WHO, miután egyik csapata szombaton más ENSZ-ügynökségekkel együtt egészségügyi felszerelést szállított a kórházba.

A WHO közleményében azt írta: a csapat „vérfürdőhöz” hasonlította a sürgősségi osztályt, több száz sérült beteg van benne, és percenként érkeznek új betegek. A traumás sérüléseket szenvedett betegeket a padlón varrták, és a kórházban fájdalomcsillapítás nem áll rendelkezésre.

Az al-Sifa kórházat, Gáza legnagyobb kórházát kulcsfontosságú célpontnak tekintik, mert ez uralja Gáza városának azt a szektorát, ahol sok kormányzati épület található.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés