Hirdetés

Az a bizonyos csillag, amiért harcolnak az éttermek - felkészül Ázsia?

Nap Híre portré Nap Híre

„Azt az innovációt, amit a Michelin annak idején megcsinált, senki más nem tudta lekövetni a világban” – jelentette ki Herczeg Zoltán az ATV Spirit Keleti Szemle című műsorában. A Dining Guide top 100 felelős kiadója hozzátette, a Michelin-csillagok presztízse ezért nem kopott meg az évtizeted során.

Mint ismert, a kritikusok folyamatosan járják az éttermeket szerte a világon. Egy csillaggal minősíti a Vörös Könyv a „kellemes úti kitérőt jelentő, kiváló fogásokkal büszkélkedő” éttermeket. Két csillagot kapnak azok a kitűnő éttermek, amelyek miatt érdemes az utazóknak hosszabb kitérőket is tenni. 

Három csillagot adnak azoknak a helyeknek, amelyek meglátogatása külön utazást is megér.

Herczeg Zoltán szerint Michelin töretlen sikerének az a titka, hogy folyamatosan leköveti az éttermekbe járók véleményeit, és a társadalmi igényeket. Nagyon fontos, hogy az éttermek tesztelése anonim, és azt a bizonyos csillagot nem séfek kapják, hanem éttermek, mert ezzel a fogyasztókat akarja eligazítani. A világot mindenhol a francia gasztronómia emeli naggyá, de vannak feltörekvő régiók, mint például Ázsia.

Teljes adás:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés