Hirdetés

Már Avgyijivka belsejében folynak a harcok, közel a vég?

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Ukrajna pénteken közölte, hogy heves harcok folynak az ostromlott Avgyijivka városban, és a védekező ukrán csapatok új állásokat létesítenek az ipari központ körül, miközben Oroszország fokozza a támadásokat.

A városba Kijev erősítést küldött a napokban, miután az oroszok jelentős sikereket értek el a térségben.

A város határain belül folyó harcokról szóló bejelentés egy nappal azután érkezett, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, Kijev "mindent" megtesz, hogy életeket mentsen a szimbolikus jelentőségű városban, amelyet három oldalról orosz erők vesznek körül - jelentette az AFP.

"Heves harcok folynak a városon belül" - közölte a közösségi médiában Olekszandr Tarnavszkij, az ország keleti részén lévő erőkért felelős ukrán tábornok. "Csapataink minden rendelkezésre álló erőt és eszközt bevetnek az ellenség visszaszorítására" - tette hozzá.

Elmondta, hogy Kijev meg akarja védeni csapatait: "Minden ukrán földdarabot megbecsülünk, de a legnagyobb érték és prioritás számunkra az ukrán katonák életének megőrzése".

Tarnavszkij az Avgyijivkában kialakult helyzetet "nehéznek, de ellenőrzöttnek" nevezte, és azt mondta, hogy a parancsnokok azt a feladatot kapták, hogy "stabilizálják a helyzetet".

Oroszország hónapok óta próbálja elfoglalni Avgyijivkát, amelynek eleste jelentős szimbolikus győzelem lenne a Kreml számára.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés