Hirdetés

Ha ezt meglépik, óriási változások jönnek a magyar autósok életében

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az Árpád hídon történt tragédia után most megszólalt a miniszter, aki szerint módosításokra van szükség.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, néhány napja borzalmas tragédia történt Budapesten: három autó éppen egymással versenyzett, amikor egyikük halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon. A gázoló egy 690 lóerős Mercedest vezetett, azóta már letartóztatásban van

A sportautó roncsai
A sportautó roncsai

Most Lázár János is megszólalt az ügyben, az építési és közlekedési miniszter gyilkosságnak tartja a történteket, és mint mondta, arról lehet vitatkozni, hogy a hatályos jogszabályok túl enyhék-e, de a történteket ez már nem befolyásolja - írja a Világgazdaság.  

Lázár János ezután bejelentette, hogy a konkrét esettől függetlenül az Építési és Közlekedési Minisztérium megkezdte a KRESZ felülvizsgálatát a Belügyminisztériummal közösen.

A tárcavezető azt is közölte, hogy a hivatalos statisztikák szerint a hazai közúti balesetek csupán 30 százalékban vezethetők vissza sebességtúllépésre, az esetek több mint kétharmada a járművezetők rossz döntésének következménye. Ezért kilátásba helyezte, hogy a B kategóriás jogosítvány megszerzésének feltételrendszerét érdemben át kell gondolni, és személyesen is azt tervezi, hogy át fogja alakítani a személyautóra vonatkozó jogosítvány kategóriáját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés