Hirdetés

Újabb fordulat az Árpád hídi tragédia ügyében: nyilvánosságra hozták a videót

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A rendőrség már tudja, pontosan mi történt szombat hajnalban: kiderült, hogy három autó "spontán kialakult" versenye okozta a biciklis halálát.

Július 1-jén tragikus baleset történt Budapesten: egy nagy teljesítményű sportautó letarolta a szalagkorlátot, majd halálra gázolt egy ott tekerő biciklist az Árpád hídon. A baleset során többen megsérültek, a kerékpáros férfi a kórházban halt meg. 

Az esetnek óriási visszhangja lett, az RTL-nek megszólalt Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese, aki akkor elárulta, ismeri a gázoló Mercedes tulajdonosát, aki szerinte sok gyorsulási és pályaversenyre járt, nem volt gyakorlatlan sofőr. 

Pénteken a rendőrség sajtótájékoztatót tartott az ügyben, elmondták, hogy a tragikus balesetet spontán kialakult verseny okozta, melyben három autó – egy Mercedes és két BMW – vett részt. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt - írja a 24.hu

A hajsza a Róbert Károly Körúton kezdődött 0 óra 41 perckor. A RACE-001-es rendszámú, 690 lóerős Mercedes haladt elől, melynek vezetője megcsúszott, elvesztette uralmát az autó fölött, és a szalagkorlátba csapódott.

A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett biciklijével egy 26 éves férfi, akit elgázolt az autó, ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után életét vesztette.

A történtekről készült videófelvételeket a rendőrség lejátszotta, ám a baleset pillanatát kegyeleti okokból nem mutatták be.

A Mercedes felborult az ütközés után, és 70 métert pörgött a tetején, végül a két BMW közül a másodikba csapódott be. A Mercedest vezető 33 éves férfi már máskor is balesetezett, 13 büntetőpontja volt. Őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A sofőr elismerte a felelősségét, és nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

A történtekről készült videófelvételeket nyilvánosságra hozták, ám a baleset pillanatát kegyeleti okokból nem mutatják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés