Hirdetés

Tragikus hír érkezett: meghalt a Mamma Mia! népszerű színésznője

Nap Híre portré Nap Híre

68 évese korában meghalt Myra McFadyen. A skót színésznőt legtöbben a Mamma Mia! című filmből ismerhették, ugyanis ő alakította Elenát. 

A glasgow-i konzervatóriumban tanult, majd a londoni Nemzeti Színházban dolgozott, emellett pantomimesként lépett fel Párizsban, és karácsonyi műsorokban is szerepelt. Myra McFadyen sikeres, évtizedekig tartó színészi karriert élvezett, amely a színpadon illetve a képernyőn is átívelt. Nemrégiben az Old Vic A Christmas Carol című produkciójában szerepelt, mint a karácsonyi múlt szelleme – írja a Blikk

A glasgow-i Citizens Theatre X-bejegyzésében így emlékezett meg a színésznőről: „Szomorúan értesültünk a ragyogóan tehetséges Myra McFadyen haláláról. A Citz közönsége számos produkcióban, többek között a The Choir, a Hayfever és a Glasgow Girls című filmekben játszott szerepeiről ismerte, a színpadon, a tévében és a filmben nyújtott magával ragadó alakításai miatt emlékezünk rá”. A színház művészeti igazgatója, Dominic Hill hozzátette: „A skót színház legendája volt - fantasztikus színésznő, csodálatos hanggal”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés