Hirdetés

Brutális árak: ennyibe kerül egy lángos a Római-parton

Garai Kitti portré Garai Kitti

A magyarok egyik kedvenc étele a lángos, főleg a nyári szezonban, amikor két fürdőzés között lecsúszik egy-egy sajtos-tejfölös, vagy egy fokhagymás finomság. Azonban idén nyáron lehet, hogy csak a nyálcsorgatás marad, ugyanis brutális árakra számíthatunk mindenhol. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, a balatoni lángos akár 20-30 százalékkal is megdrágulhat, sok helyen a sajtos-tejfölös lángosért 2000 forint körüli összeget is elkérhetnek. 

Az Infostart munkatársai most lángossétát tartott a Római-parton, hogy kiderítsék, itt milyen árakkal szembesülnek azok, akik megkívánnak egy lángost. A lap szerint a legdrágább helyen a sima lángos 1200 forintba került. Megjegyezték, hogy a vendéglátóhely inkább hamburgerekben utazik, a mellette lévő, immáron hagyományos büféknél 1000 forintért lehetett hozzájutni a magyarok egyik kedvenc ételéhez.

A legolcsóbb az őslángososnál volt, ott 980 forintba került a finomság. Ám a portál szerint a marketing miatt vitték 1000 forint alá az árat, nem pedig a piaci szempontok alapján. Azt is megjegyezték, hogy ennél a helynél sokan voltak és itt volt a legnagyobb a kereslet a lángos iránt.

Ellenőrzésként a lap munkatársai még a békásmegyeri piacra is ellátogattak, ahol egyébként jóval olcsóbb a lángos, ráadásul a beszámoló szerint finomabb is. Mint írták, nem hittek a szemüknek, amikor meglátták, hogy itt cssak 550 forintot kell fizetni a lángosért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés