Hirdetés

Garantáltan dob egy hátast az Apple okosóra rejtett funkciójától

Garai Kitti portré Garai Kitti

Döbbenetes rejtett funkciót fedeztek fel az Apple okosórákban, amivel a felhasználók ki tudják számolni, hogy mennyi borravalót kell otthagyniuk egy vendéglátóhelyen a fogyasztásuk után.

A New York Post cikke szerint nem szükséges semmiféle alkalmazást letölteni, elég csak megnyitni a számológépet az Apple Watchon. Nincs más teendő, mint beírni a számla egyenlegét, majd a TIP gombra kattintani, és az óra ki fogja írni, hogy mennyi borravalót illik adni. Az alapértelmezett beállítás szerint ez 20%, azonban ezt a felhasználók átállíthatják. 

És ez még nem minden: az óra képes arra is, hogy kiszámolja úgy a borravaló összegét, ha többen fizetik a számlát. A személyek gomb megnyomásával a számlát akár 50 részre fel lehet osztani, a számológép pedig egyből kiszámítja a ránk eső részt, beleértve a borravalót is. 

A cikk szerint ez a funkció sajnos egyelőre nem minden régióban érhető el. 

A borravaló "optimális" összegéről egyébként a mai napig nem egyeznek a vélemények. Sokan szeretnek adni, de vannak, akik nem tartják szükségesnek. És vannak olyanok is, akiknek semmi nem elég. A naphire.hu nemrégiben beszámolt arról, hogy egy pizzafutár gusztustalan módon viselkedett egy nővel, miután kevesellte a kapott borravalót. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés