Hirdetés

Valami nagyon furcsa dolog történik az iPhone-okkal

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Alig egy hete jelent meg a 16.4-es verziószámű frissítés az Apple készülékeken, a techóriás máris kiadott egy javítócsomagot hozzá.

A frissítés rendkívüli kiadása szokatlannak számít, ugyanis az Apple hétfőre vagy keddre szokta ezeket aktiválni. Így az, hogy a húsvéti ünnepre időzítették a javítókulcsot, azt jelentheti, hogy valóban fontos dologról van szó, amivel nem szabad késlekedni.  Ráadásul a frissítés a szokásostól eltérő módon, külön figyelmeztetéssel indít, hogy ezt tényleg érdemes minél előbb telepíteni az iPhone-okra - közölte a Telex.

A javítócsomag két biztonsági rést foltoz be az iPhone-ok rendszerében, mindkettőről tudható, hogy aktívan használják már hekkerek és kártékony szoftverek készítői

- hívták fel a felhasználók figyelmét, kiemelve, hogy az egyik a Safari böngészőt érinti, és lehetővé teszi, hogy a támadó távolról indítson el kódot a telefonon, például egy csali weboldala rejtve. A másik ennél is vészesebb, lehetővé teszi, hogy egy app az operációs rendszer legmélyebb rétegeivel megegyező szintű, nagyon széleskörű jogosultságokat szerezzen a telefonon, vagyis gyakorlatilag bármit megtehessen a készüléken, ha egyszer feltelepült.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés