Hirdetés

Olyan újdonság jön az iPhone-okra, amire már régóta vártak a felhasználók

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egyetlen gombnyomás, és talán soha többé nem kell majd megküzdenünk a böngészés közbeni felugró ablakokkal.

Az Apple iOS 18 frissítése lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy a Safari használata közben megszabaduljanak a nem kívánt felugró ablakoktól és „néhány kellemetlen betolakodótól”, például bizonyos webhelyektől – írja a New York Post.

A MacOS Sequoia és az iOS 18 hamarosan megjelenő, "Distraction Control" nevű funkciójával ugyanis a felhasználók kikapcsolhatják a zavaró paneleket, amelyek megszakítják a görgetést. Ilyenek például a hírlevélre való feliratkozásra felhívó ablakok, vagy a bejelentkezési ablakok.

A Gizmodo szerint a jelenleg a frissítések béta verziójában elérhető Distraction Controlt minden alkalommal engedélyezni kell majd, amikor egy új oldalra lépnek a felhasználók.

A funkció bekapcsolható a Safariban az URL-sáv melletti oldal ikon kiválasztásával, a "Zavaró elemek elrejtése" gombra kattintva. A MacRumors által közzétett videó szerint, amikor a funkciót aktiválják, egy animáció jelenik meg, mintha a nem kívánt tartalmakat a képernyőn elpárologtatnák.

A funkciót eredetileg nem állandó hirdetésblokkolónak szánják, azonban blokkolja a hirdetéseket is.

A MacRumors szerint a beállítások nem kerülnek át más eszközökre, így a felhasználóknak minden egyes eszközön engedélyezniük kell a funkciót. Emellett a felhasználók a "Rejtett elemek megjelenítése" opciót is kiválaszthatják, hogy visszaállítsák a felugró ablakokat, hirdetéseket és egyéb elrejtett különféle médiákat.

Az iOS 18 hivatalos kiadását - amely várhatóan a következő hónapokban érkezik - az Apple eddigi legnagyobb frissítéseként emlegetik.

Egyes kritikusok azonban aggályokat fogalmaztak meg néhány másik funkcióval kapcsolatban, például azzal, hogy bizonyos alkalmazásokat majd el lehet rejteni az iPhone kezdőképernyőjéről. Ez sokkal könnyebbé tenné az emberek számára, hogy megcsalják a partnereiket a randi vagy ismerkedési alkalmazások segítségével – amelyek mostantól gyakorlatilag láthatatlanok lehetnek bárki számára, kivéve magát a felhasználót. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés