Hirdetés

Amerika jóváhagyta a "terrorista módszereket" az orosz-ukrán háborúban?

Nap Híre portré Nap Híre

A Moszkva elleni dróntámadásokra adott reakciójával az Egyesült Államok lényegében jóváhagyta az ukrán hatóságok terrorista módszereit - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.

A szóvivő az elmúlt napokban a Moszkva-City felhőkarcolói ellen megkísérelt ukrán dróntámadásokat az elkövetés módszerét illetően a New York-i ikertornyok elleni terrorcselekményhez hasonlította. Hozzátette ugyanakkor, hogy a két merénylet súlyosságukat tekintve össze sem hasonlítható.

"A kijevi rezsim ezt a Nyugat pénzével és technikai támogatásával, fegyvereivel, technikai információval és így tovább hajtja végre. Pontosan így viszonyultak most Oroszországhoz és az irodaközpontban dolgozó moszkvaiakhoz. Az Egyesült Államok lényegében hivatalosan jóváhagyta a terrorista módszereket, és megerősítette, hogy civilek életét veszélyeztetve szabad polgári objektumokat megsemmisíteni. Egyetlen szóval sem ítélték el (a történteket)" - hangoztatta Zaharova.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese Telegram-bejegyzésben reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek arra a kijelentésére, miszerint az oroszok komolyan meg fogják érezni az ukrán akciók eredményét. "Ez a púderes orrú torzszülött jobban tenné, ha elmenne és megnézné az orosz fegyveres erők akcióinak eredményét az ukrán terrortámadások után az odesszai, dnyepropetrovszki, lvovi, harkovi, izmajili, novomihajlovkai, iljicsevszki stb. célpontokon" - írta Medvegyev az említett városok orosz nevét használva.

A volt orosz elnök és kormányfő úgy vélekedett: az ukrán vezetőnek el kellene gondolkodnia azon, hogy mit tett az országával.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés