Hirdetés

Bekeményített az Amazon Prime Video, csúnyán kiborultak a streaming-szolgáltatás felhasználói

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az Amazon 2024. február 5-től reklámokat vezet be a Prime Video streaming-szolgáltatásába.

Az Egyesült Királyságban és Németországban az ügyfelek "korlátozott" mennyiségben reklámokat fognak látni, hacsak nem fizetnek havi 2,99 fontot azok eltávolításáért. Korábban a riválisok, például a Disney+ és a Netflix olcsóbb, reklámokkal támogatott csomagokat vezettek be az áremelkedések közepette - írja a BBC.

Az Amazon szerint ez a lépés lehetővé teszi számukra, hogy folytassák a tartalmakba történő befektetést. "Célunk, hogy lényegesen kevesebb hirdetést sugározzunk, mint a lineáris televíziózás és más streaming TV-szolgáltatók" - közölte a cég az ügyfeleivel e-mailben.

Kiemelték, ha fizetnek is az emberek a reklámok eltávolításáért, az élő tartalmaknál, például a sportműsoroknál ennek ellenére is fognak majd hirdetéseket láti. Az amerikai és a kanadai ügyfelek ráadásul már korábban, január 29-től láthatják a hirdetéseket és azt tervezik, hogy 2024 második felében Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Mexikóban és Ausztráliában is bevezetik ezeket a csomagokat.

A brit vásárlók azonban úgy érezhetik, hogy ők húzták a rövidebbet a reklámmentes árral, mivel a németországi vásárlók 2,99 eurót (2,60 font), az amerikaiak pedig 2,99 dollárt (2,35 font) fizetnek majd.

Legutóbb 2022-ben emelte ennek a szolgáltatásnak az árát az Amazon, amikor a havi előfizetés 1 fontot emelkedett 8,99 fontra, az éves tagság pedig 79 fontról 95 fontra emelkedett.

A Disney+ 2023 augusztusában vezette be a reklámokkal megszakított szolgáltatását az Egyesült Királyságban, míg a Netflix 2022-ben vezette be "alapszintű, reklámokkal kiegészített" streaming-csomagját.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés