Hirdetés

Éveken keresztül próbált kitenyészteni egy gigantikus hibrid vadjuhot egy férfi, most börtönbe mehet érte

Nap Híre portré Nap Híre

Egy 80 éves montanai férfi éveken keresztül azzal próbálkozott, hogy klónozás és illegális megtermékenyítés segítségével létrehozzon egy gigantikus hibrid vadjuhot. Próbálkozása nem járt sikerrel, most azonban börtönbe mehet érte. 

A 80 esztendős Arthur Schubarth vadászati célokra akarta kitenyészteni a monumentális hibrideket, ezzel azonban több nemzetközi és amerikai szövetségi jogot is megsértett. A férfi egy 87 hektáros farm tulajdonosa Montana államban; 2013-ban másokkal összefogva kezdett bele a tenyésztésbe – írja az RTL

Kirgizisztánból szerzett be olyan fajokat, melyek a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény hatálya alá tartoznak. Montana államba alapvetően is tilos bevinni a világ legnagyobb juhfajtájának számító argali juhokat, mert így védik az őshonos birkafajták génállományát és egészségét. 

Schubart az illegálisan importált juhok génmintáit egy laboratóriumba küldte, hogy klónozott embriókat hozzanak létre belőlük, majd a saját farmján anyajuhokba ültette az embriókat.

Így született aztán egy tenyészkos, az állatnak pedig a Montana Mountain King nevet adta. Ezután arra használta az örökítőanyagát, hogy minél több állatot megtermékenyítsen vele, sőt, más tenyésztőknek is értékesítette azt. A montanai természetvédelmi hatóság szerint a férfi tevékenységével veszélyeztette a montanai vadvilág integritását. Ötévnyi börtönre, 250 ezer dollárra és háromévnyi felügyeletre számíthat tettéért.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés