Hirdetés

Ledobta a bombát az AliExpress, David Beckham a kínai óriás új reklámarca az Eb alatt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

David Beckham szerződést kötött az AliExpress-szel, az Alibaba kínai technológiai óriás tulajdonában lévő online kiskereskedelmi platformmal, hogy a globális nagykövete legyen.

A BBC kiemelte, hogy a nagy bejelentés a jövő hónapban kezdődő németországi labdarúgó-Európa-bajnokság kezdete előtt történt. A kínai vállalat nem árulta el, hogy mennyit fizet a korábbi angol csapatkapitánynak.

Az AliExpress márciusban kizárólagos e-kereskedelmi platform-partnerséget kötött az európai labdarúgást irányító UEFA-val. A megállapodás értelmében a futballszupersztárból lett vállalkozó lesz az AliExpress Score More reklámjának az arca, amely a mérkőzések alatt is látható lesz majd.

"Az AliExpress segít a szurkolóknak még közelebb kerülni az UEFA EURO 2024-hez ezen a nyáron azzal, hogy nagyszerű nyereményeket kínál nekik, miközben a pályán zajlanak az események"

- nyilatkozta az egykori labdarúgó.

Az AliExpress ezzel a kampánnyal más nagy kínai cégekhez csatlakozik, amelyek szintén az Eb-t szponzorálják -, köztük az elektromos járműveket gyártó BYD és az elektronikai óriás Vivo.

Mióta több mint egy évtizede szögre akasztotta a futballcipőt, Beckham számos márkához és nagy sporteseményhez kötődik.

A Sunday Times Rich List szerint Beckham és felesége, Victoria, az egykori Spice Girl-tag és divattervező együttes vagyona 455 millió font lehet.

A párizsi olimpia és paralimpia után a a foci-Eb lesz az év legnagyobb sporteseménye.

A június 14. és július 14. között 10 városban, köztük Münchenben és Hamburgban zajló versenyre összesen 2,7 millió jegyet bocsátottak a szurkolók rendelkezésre.

Az UEFA adatai szerint a 2020-as Európa-bajnokságnak világszerte 5,2 milliárd élő televíziós nézője volt. A döntőt, amelyet Anglia büntetőkkel veszített el, 328 millióan nézték - közölte a szervezet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés