Hirdetés

Kész, vége: elájultunk az új Alfa Romeótól

Nap Híre portré Nap Híre

A MiTO és a Giulietta közvetlen utódaként piacra dobják az Alfa Romeo Milano szabadidő-autót, amely első ránézésre is egy csoda.

Az autó 4,17 méter hosszú, 1,78 méter széles és 1,5 méter magasságú, így városban is könnyedén lehet vele járkálni. A formatervezők szándékosan látványos megjelentést készítettek, így a Milano kitűnik az utcaképből, mivel rövidek a túlnyúlások, mozgalmasak a felületek. A márkajelzés Leggenda és Progresso kivitelben választható - írja az automotor.hu.

A Milano teljesen digitális belsőt kapott, de nem közös fedél alá került a 2 darab 10,25 colos képátlójú kijelző, hanem van külön műszeregység látcső-szerű foglalatban, és központi érintőképernyő, a digitális menü könnyen személyre szabható csempéket használ. A navigáció magától tervez töltésekkel, Európában több mint 600 000 töltőponthoz kap hozzáférést a használó a gyári alkalmazással. Beszédvezérlésre is lehetőség van világnyelveken, a Hey Alfa megszólítással lehet hallgatásra bírni a rendszert, amely a nehezebb kérdéseket-kéréseket a ChatGPT segítségével próbálja értelmezni. A szélső szellőzőnyílások rostélya a négylevelű lóherét idézi, az első sorban Sabelt sportüléseket találunk, magas oldaltámaszokkal, a csomagtér 400 literes. 

Az autó szerelmesei 4 hajtás közül választhatnak: a 136 lóerős öntöltő hibrid első- vagy elektromos hátsó tengellyel megvalósított összkerékhajtással (Q4, később lesz elérhető) kérhető, az akkumulátoros-elektromos változat alapesetben 156 lóerős, a Veloce modellnél 240 lóerős. Utóbbiaknál 54 kWh kapacitású akkumulátort adnak, ami akár 410 km-es hatótávolságot biztosít, villámtöltésre 100 kW-tal van lehetőség – a 10-80%-os töltés 30 perc alatt kivitelezhető. A villanyautók motorházteteje alatt kábeltároló fiókot találunk, azaz nem a csomagtérből rabol értékes litereket a zsák. Az összkerékhajtást elsőként a Jeep Avenger 4xe esetén jelentették be, a nagy teljesítményű villanyautó az Abarth 600e-ből lehet ismerős. A portál megjegyezte azt is: a finomhangolást ugyanaz a csapat végezte, aki anno a Giulia GTA modellen dolgozott. 

Magyarországon május végétől lesz rendelhető az Alfa Romeo Milano, az első ügyfélautók az ősszel érkeznek. A piaci bevezetésnél lesz választható a Speciale kivitel, Progresso pajzzsal, 18 colos Petali felnikkel, masszázsfunkciós vezetőüléssel, Spiga műbőr/szövet kárpittal rendelkezik.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés