Hirdetés

Most jött a hír: Navalnijt a halála előtt fogolycserével akarták kiszabadítani a börtönből

Nap Híre portré Nap Híre

Két amerikai foglyot és Alekszej Navalnijt cserélték volna ki a börtönben ülő Vagyim Kraszikovra, Putyin bérgyilkosára.

"Február elején Vlagyimir Putyinnak felajánlották, hogy az FSZB-hez köthető gyilkost, Vagyim Kraszikovot, aki Németországban ül börtönben, elcserélik két amerikai állampolgárra és Alekszej Navalnijra. Február 15-én este megerősítést kaptam arról, hogy a tárgyalások a végső stádiumban vannak. Február 16-án Navalnijt megölték"

- mondta Maria Pevcsik, az Antikorrupció Alapítvány egyik vezetője, amit az RTL idézett.

Mint ismert, Putyin bérgyilkosát, Kraszikovot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Németországban, miután 2019-ben megölt egy száműzetésben élő csecsen-grúz ellenzéki vezetőt egy berlini parkban. 

Ahogy arról korábban a Nap Híre beszámolt, Navalnij február 16-án halt meg egy sarkvidéki büntetőtelepen. A Kreml azóta is tagadja, hogy az orosz államnak köze lenne a halálához. 

Az Antikorrupció Alapítvány vezetője nem nevezte meg azt a két amerikai állampolgárt, akiket ki akarnak cserélni az FSZB-s gyilkosra. Az Egyesült Államok azonban közölte, hogy megpróbálja kiszabadítani Oroszországból Evan Gershkovichot, a Wall Street Journal riporterét és Paul Whelant, egy volt amerikai tengerészgyalogost.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés