Hirdetés

Aki magánrepülőzget, most lehet, hogy sírni fog

Nap Híre portré Nap Híre

A Párbeszéd azt javasolja, hogy adóztassák meg a magánrepülők és magánhelikopterek használatát - közölte egy pénteki, online sajtótájékoztatóján a párt két társelnöke.

Szabó Rebeka azt mondta, hogy utasonként és repülésenként minimum ötvenezer forint adót javasolnak. Kiemelte, hogy az indítvánnyal megpróbálják visszaszorítani ezt a "rendkívül környezetterhelő luxushobbit", az így befolyó pénzt pedig zöld fejlesztésekre költenék.

A képviselő kijelentette, "tudjuk" hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Viktor miniszterelnök vagy akár Mészáros Lőrinc is előszeretettel használja ezeket a légieszközöket. A 21. században, egy klímaválság idején azonban nemhogy növelni kellene ezeket az utakat, hanem vissza kellene őket szorítani - érvelt Szabó Rebeka. A politikus hangsúlyozta, hogy Magyarországon 2020-hoz képest megtízszereződött a magánrepülőzések, magánhelikopterezések száma.

Tordai Bence elmondta, hogy a Párbeszéd szakértői kidolgozták az adó részleteit. Ez azonban többről szól, arról, hogy fizessenek a gazdagok és fizessenek a szennyezők - szögezte le. Hozzátette, véleménye szerint egy ilyen javaslatot a magyar társadalom több, mint kilencven százaléka támogatna.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés