Hirdetés

Aigner Szilárd halála előtt megható dolgot kért Pártai Luciától - most teljesült a kívánsága

Nap Híre portré Nap Híre

Teljesült a legendás meteorológus végakarata. 

Aigner Szilárd hat éve halt meg, mindössze néhány órával a 70. születésnapja után. Pártai Luciánka és két lányának sokáig nagyon nehéz volt a meteorológus elvesztése. 

"Ő most is velünk van a szélben, az esőben, a napsütésben és persze, az emlékeinkben a családi összejöveteleken. Nincs nap, hogy ne gondolnánk rá" - kezdte a Blikknek Lucia. 

Lucia elmondta azt is, hogy nagyon hálás azért, hogy hosszú évtizedeken át Szilárd hű társa lehetett. "Jó érzés, hogy mai napig sokan őrzik őt a lelkükben, és  – rá emlékezve – használják az annyira jellemző „derűs napot” köszönést. Különösen nehéz volt, hogy oly' hirtelen távozott, sokáig beszélni sem tudtam róla. Nekem nem az idő segített, hanem a lányok, illetve az, hogy velük együtt Szilárd szellemiségében, önmagunktól maximumot elvárva visszük tovább az addigi munkát, például az eumet.hu előrejelző oldalunk folyamatos frissítését" - tette hozzá. 

Luciának a munak egyfajta terápiaként működik: előadásokat tart kulturális, tudományos eseményeken, műsorokat vezet, és Szarvas város önkormányzati televíziójának is dolgozik

Szilárd kislánya, Éva hat éves volt, amikor az apja és Lucia egy pár lettek, később pedig egy közös gyerekük is született, a kis lucia. "Szilárd erősen kapacitált, hogy legyen közös gyermekünk is, mert a köztünk lévő korkülönbség miatt úgy gondolta, valószínűleg ő megy el előbb, s hogy ne maradjak egyedül. Sokszor osztott meg olyan gondolatokat, amiket akkor nem értettem, de utólag tudom, ezek voltak a végrendelkezései, amiket mi mai napig tiszteletben tartunk. Az egyik ilyen volt, hogy később ne maradjak egyedül” - mondta Lucia, aki kezdetben hallani sem akart erről, de aztán pár évvel később a munkahelyén megismerte Mihályt. 

„Misi nagyszerű ember, széleskörű tudása, embersége, „anyaszívű apasága” miatt is tisztelem, mindenben számíthatunk egymásra, s az örömöt, illetve a szomorúságot is együtt éljük meg. A lányok is családtagként szeretik, Lucia lányom tíz hónapos kisfiának, Aigner-Kovács Konrádnak fogadott, szerető nagypapája , és bizonyára így lesz majd a másik unokánkkal is, akit a lányom már a szíve alatt hord. Éva is szereti és felnéz rá, hiszen hatalmas szaktudásával segíti a munkánkat, ahogy mi az előrejelzésünkkel az övét" - mesélte a meteorológusnő. 

Lucia elárulta: Mihálynak is vannak gyerekei, akivel szerencsére jól kijön. Lucia azért is hálás a férfinek, amiért Mihály olyan jól viseli, hogy máig mozgalmas életet él, folyton utazik, dolgozik, gondját viseli az édesanyjának, a legidősebb Luciának, valamint viszi a lányokkal közös céget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés