Hirdetés

Döbbenetes trükkel szivatják az orosz katonákat a hackerek

 portré

Amíg telefonálsz, nem dobhatsz le bombát. Ezt a logikát követve hozták létre a hacktivisták a wasterussiantime.today weboldalt: ez véletlenszerűen kapcsolja össze telefonon az orosz parlamenti képviselőket, katonatiszteket és kormánytisztviselőket - egyetlen gombnyomással.

Miért? Hogy felhergeljék a türelmüket és ellopják az idejüket.

A hackeroldal mögött állítólag "művészek, tudósok és orvosok" kollektívája áll, az a céljuk, hogy pazarolják a háborús agresszorok idejét. Bárki telefonálhat, akkor is, ha nem tud oroszul. Csak egy kattintás.

Az adatbázis folyamatosan frissül: „több ezernyi képviselő, orosz katonai és gazdasági minisztériumi alkalmazott, tiszt, kormányzati hivatalnok és magas rangú politikus” telefonszámát lopták el, hogy egy beszélgettessék őket – egymással.

A hívás indításával a rendszer véletlenszerű kapcsolja őket össze egy háromirányú hívásban, a telefonálást kezdeményező meghallgathatja az ebből eredő zavart és bosszúságot, de nem szólhat közbe, arra nincs mód. Így védik a személyiségét - írja a krone.at

 „Nem indulhatunk háborúba. De elterelhetjük a figyelmüket és játszhatunk” – írják. A hacktivisták néhány beszélgetést közzé is tettek: például egy katona és egy titkosszolgálati tiszt vitába keveredett, hogy ki kit hívott valójában…

A hacktivisták egyébként nem tartanak a háborús eszkalációtól: „A civil oldalról érkező telefonhívások biztosan nem vezetnek további eszkalációhoz. Ez a polgári ellenállás egy formája.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés