Hirdetés

Őrült dologra készül Putyin, százezreket érinthet a döntése

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptemberben rendelte el Oroszországban a részleges mozgosítást, melynek keretében 300 ezer tartalékost hívtak be, akiket Ukrajnába küldtek harcolni. Putyin akkor azt állította, hogy a lépésre azért volt szükség, hogy ezzel szavatolják "az orosz nép és a felszabadított területeken élő emberek biztonságát".

Bár az oroszok jelenleg mindent tagadnak, de az ukrán tisztviselők információi szerint Putyin újabb körös mozgosításra készül, melynek keretében akár 700 ezer katonát is besorozhatnának, akiket Ukrajnába küldenének harcolni.

Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója szerint Kreml korábbi kijelentése ellenére azt tervezi, hogy akár 700 ezer katonát mozgósítson egy második körös mozgósítás keretében, ez a szám pedig több mint a duplája a szeptemberben bejelentett és azóta eszközölt részleges mozgósítás nyomán behívottakhoz képest - írja a Liner.

A szakember szerint Putyin januárban fogja bejelenteni a második körös mozgosítást. Amennyiben ez igaz, az azt sugallja, hogy Oroszország elhúzódó konfliktusra rendezkedett be, valamint azt, hogy az orosz-ukrán háború nem egészen úgy alakul, ahogyan azt az orosz elnök eredetileg tervezte.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés