Hirdetés

A kínai media manipulációjának áldozata a meghurcolt magyar teniszező

Nap Híre portré Nap Híre

Videón mutatjuk, hogy pontosan mi történt.

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, felbőszítette a teniszvilágot Tóth Amarissa Kiara viselkedése a Budapesten rendezett, Hungarian Grand Prix versenyen. A 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán a Csang Suajjal vívott meccsét sírva adta fel az első szettben a kínai játékos, 5-5-nél ugyanis drámai helyzet robbant ki a meccsen. 

15-15-ös állásnál egy vonalgyanús labdát a játékvezető Tóthnak adott meg, a vonalbíró szerint ugyanis kint volt. A kínai teniszező ezen kiakadt, ám hiába reklamált a játékvezetőnél, nem változtatott a döntésén. Két adogatás után egy újabb kritikus helyzet állt elő. Suaj ekkor ismét vitatta az ítéletet, és mielőtt leellenőriztethette volna a játékvezetővel a labda kérdéses nyomán – hiába kiabált az ellenfelének, hogy "Várjon, hagyja ott a nyomot" – Tóth, mielőtt odaérhetett volna a bíró, a lábával egyszerűen eltörölte a salakból.

Lapunk arról is beszámolt, hogy az üggyel kapcsolatban nemrég megszólalt Tóth Amarissa is, aki szerint az első fordulós ellenfele, a kínai Csang Suaj "magát készítette ki". A világranglistán 45., második helyen kiemelt ázsiai játékos könnyek között hagyta el a pályát.

Ezen a felvételen látszik, hogy pontosan mi történt:

A Telex úgy fogalmazott, hogy a rövidebb részleteket a kínaiak kezdték megosztani, és ez teljesen átmeretezte a történteket, ami nemcsak a magyar sportoló, hanem a magyar torna nemzetközi megítélésén is sokat rontott. A lap kiemelte, a rövid videót több nemzetközi portál is megosztotta, méghozzá eltúlzott szalagcímekkel.

Egyébként több külfölditt sportoló is védelmébe vette a kínai teniszezőt.  Dari Saville szerint bár Tóth kapta meg a pontot, és megnyerte a versenyt, de a hírnevét tönkretette. Maria Sakkari pedig azt írta közösségi oldalán, hogy Csang a legkedvesebb versenyző, Tóthot pedig szerinte ki kellene zárni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés