Hirdetés

Nekiugrott a teniszvilag egy magyar teniszezonek - de vajon igazuk van?

Nap Híre portré Nap Híre

Felbőszítette a teniszvilágot Tóth Amarissa Kiara viselkedése a Budapesten rendezett, Hungarian Grand Prix versenyen. 

A 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán a Csang Suajjal vívott meccsét sírva adta fel az első szettben a kínai játékos, 5-5-nél ugyanis drámai helyzet robbant ki a meccsen. 

15-15-ös állásnál egy vonalgyanús labdát a játékvezető Tóthnak adott meg, a vonalbíró szerint ugyanis kint volt. A kínai teniszező ezen kiakadt, ám hiába reklamált a játékvezetőnél, nem változtatott a döntésén. Két adogatás után egy újabb kritikus helyzet állt elő. Suaj ekkor ismét vitatta az ítéletet, és mielőtt leellenőriztethette volna a játékvezetővel a labda kérdéses nyomán – hiába kiabált az ellenfelének, hogy "Várjon, hagyja ott a nyomot" – Tóth, mielőtt odaérhetett volna a bíró, a lábával egyszerűen eltörölte a salakból - írja az NLC

Suaj – akit a közönség ekkor már kifütyült – pánikrohamra hivatkozva végül feladta a meccset. A világranglistán 28., második helyen kiemelt ázsiai játékos könnyek között hagyta el a pályát. Tóth ezután magasba emelt kezekkel ünnepelte továbbjutását.

Több profi teniszező és teniszszakíró is elítélte a Twitteren a magyar játékos viselkedését, Tóth Amarissa Kiara szerint azonban első fordulós ellenfele "magát készítette ki" a tenisztornán. 

"Nem értettem, hogy miért csinált ebből ekkora balhét, hogy a bíró döntését felül akarta bírálni. Nem értem, hogy miért nem fogadta el, de hát magának kereste a bajt"

– mondta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés