Hirdetés

Nem hatotta meg a magyar teniszezőt a felháborodás, kemény üzenetet küldött

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az üggyel kapcsolatban most a fiatal magyar sportoló is megszólalt, és nem fogta vissza magát.

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, felbőszítette a teniszvilágot Tóth Amarissa Kiara viselkedése a Budapesten rendezett, Hungarian Grand Prix versenyen. A 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán a Csang Suajjal vívott meccsét sírva adta fel az első szettben a kínai játékos, 5-5-nél ugyanis drámai helyzet robbant ki a meccsen. 

15-15-ös állásnál egy vonalgyanús labdát a játékvezető Tóthnak adott meg, a vonalbíró szerint ugyanis kint volt. A kínai teniszező ezen kiakadt, ám hiába reklamált a játékvezetőnél, nem változtatott a döntésén. Két adogatás után egy újabb kritikus helyzet állt elő. Suaj ekkor ismét vitatta az ítéletet, és mielőtt leellenőriztethette volna a játékvezetővel a labda kérdéses nyomán – hiába kiabált az ellenfelének, hogy "Várjon, hagyja ott a nyomot" – Tóth, mielőtt odaérhetett volna a bíró, a lábával egyszerűen eltörölte a salakból.

Fotó: Facebook/Amarissa Kiara Toth

Az üggyel kapcsolatban most megszólalt Tóth Amarissa is, aki szerint az első fordulós ellenfele, a kínai Csang Suaj "magát készítette ki". A világranglistán 45., második helyen kiemelt ázsiai játékos könnyek között hagyta el a pályát - írja a Sportal.

Úgy gondolom, hogy ő magát készítette ki. Nem értettem, hogy miért csinált ebből ekkora balhét, hogy a bíró döntését felül akarta bírálni. Nem értem, miért nem fogadta el, magának kereste a bajt

- nyilatkozta a magyar teniszező a Kossuth Rádiónak. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés