A Google miatt is forrósodhat a mobilod

 portré

Messages csevegőapp váratlan aggodalmat és bosszúságot okoz az Android 12-es készülék birtokosainak.

A Google Messages néven futó csevegőplatformja lényegében az iOS-ről ismert iMessage androidos riválisa, RCS-támogatással és a Google-szolgáltatások mély integrációjával. Most azonban egy kellemetlen hibával lepte meg a felhasználókat, ami a készülékek túlmelegedéséhez és az akkumulátor gyors leapadásához vezethet. A Google Pixel Reddit-fórumon többen is beszámoltak róla, hogy a Messages miatt akkor is megnyitva maradhat a kamera, ha az app már csak a háttérben fut.

A hibát a kamerával lőtt fotós vagy videós mellékletek csatolása okozza, ami után a képrögzítő egyszerűen nem záródik be, hanem tovább fut a háttérben, jelentősen megterhelve a készüléket. Kiküszöbölésének legegyszerűbb módja az üzenetküldő teljes bezárása, aki pedig tartós megoldást szeretne, az teljesen letilthatja a Messages hozzáférését a kamerához, ám ebben az esetben nem tud majd csevegés közben lőtt fotós-videós mellékleteket csatolni.

Mivel a beszámolók egy Google Pixel-fórumról származnak, egyelőre nem tiszta, hogy más androidos modelleket is érint-e a hiba, de a biztonság kedvéért érdemes odafigyelni rá – figyelmeztet rá pcworld.hu

Ez is érdekelhet