Hirdetés

Íme az 5 legsúlyosabb betegség, amibe Putyin belehalt

Morvay Péter portré Morvay Péter

Az orosz-ukrán háború közel egy éves évfordulója közeledtével különös érzés visszakeresni azokat a híreket, amelyek szerint Putyin elnök halálos betegségben szenved, vagy már meg is halt. 

Zelenszkij elképesztő elmélete szerint Putyin már meghalt, az ukrán elnök erről a davosi videó bejelentkezésben beszélt. A bejelentéssel kapcsolatban a Spirit FM műsorában rendet tett a szakértő, aki szerint nem elképzelhető, hogy az orosz elnök esetleges halálát el lehetne titkolni.

De ha az ki is zárható, hogy meghalt, akkor az szinte biztos, hogy Vlagyimir Putyin beteg az ukrán és a nyugati titkosszolgálatok szerint.

Nézzük az 5 legsúlyosabb „diagnosztizált” betegséget az orosz elnök elképzelt kórlapjáról:

1. Hosszú COVID és „agyköd”

A Daily Mail már az orosz aggresszió másnapján, február 25-én cikket közölt arról, hogy Vlagyimir Putyin a „hosszú COVID” hatásaitól szenved, a koronavírus okozta úgynevezett „agyköd” pedig közvetlenül is kihatással van a politikai döntéshozatalra. 

Az agyköd egy elhúzódó, memóriazavarral járó jelenség, amelyhez a felfogás és a gondolkodás lelassulása is társul. az egészségügyi problémák pedig jelentősen befolyásolják döntéseit. 

2. „Hübrisz-szindróma”

Szintén a brit hírszerzés adataira hivatkozott a Daily Mail, amely szerint a járvány okozta elszigeteltség Putyin esetében „hübrisz szindróma” megerősödéséhez is vezethetett, amelyet a szakma nem személyiségzavarnak, hanem a személyiség egy kóros jellemzőjének tartja.

3. Parkinson-kór

Márciusban aztán újabb diagnózissal álltak elő a brit szolgálatok, eszerint Vlagyimir Putyin Parkinson-kórban szenved és egy komplett orvoscsoport követi őt, hogy gondosan figyeljék minden lélegzetvételét.

4. Hasnyálmirigyrák

Nem meglepő módon az ősz folyamán újra a brit hírszerzés egyik szakértője állt elő azzal, miszerint „biztos”, hogy az orosz elnök hasnyálmirigyrákban szenved, kézfején pedig intravénás kezelés nyomai láthatók.

5. Májrák

A Newsweek egy neve elhallgatását kérő orosz FSZB-ügynök beszámámolójára hivatkozott, miszerint Vlagyimir Putyin súlyos májráktól szenved, s már csak három éve van hátra életéből és a betegsége miatt Putyin a látását is elveszítheti. 

Azt mondták, hogy gyötri a fejfájás, és amikor megjelenik a tévében, papírokra van szüksége, amelyeken minden hatalmas betűkkel van írva, hogy el tudja olvasni, mit fog mondani. Ezek olyan nagyok, hogy egy-egy oldalra csak néhány mondat fér el. (Joe Biden esetében ilyen mondatkártyákra mindeesetre már láthattunk példákat). 

A bennfentes hírforrás szerint Putyin nem fog szemüveget viselni, hogy segítsen magán, 

„mert az a gyengeség jele lenne.”

„Régebben higgadt volt a beosztottakkal, de most féktelen dühkitörései vannak. Teljesen megőrült, és szinte senkiben sem bízik.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés