Hirdetés

Turnéra indult Taylor Swift, brutális következményei lettek

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A 33 éves világsztárnak akkora sikere van, amelyre sokan csak áhítoznak: turnéja kis túlzással az egész világot megmozgatja, és ezzel többen is jól járnak.

Az elmúlt évtizedben Taylor Swift felemelkedése óriási hatással volt a zene- és szórakoztatóiparra. De a sztár, aki jelenleg a The Eras Tour című, kasszasiker turnéjának dél-amerikai szakaszán jár - ez egy több kontinenst érintő extravagáns turné, amely minden idők legnagyobb bevételt hozó turnéja lehet -, drasztikusan alakítja az utazás világát is.

A turné által látogatott városok szállodái rekordokat döntögető foglaltságról számolnak be, még a magasabb árak mellett is megugrott a kereslet a szállások iránt. Sokan egyedi, Swift-központú promóciókat, eseményeket is szerveznek, hogy még inkább magukhoz édesgessék a rajongókat - írja a CNN.  

A LATAM Airlines egy nemrégiben elhalasztott koncertet követően elengedte az átfoglalási díjakat az utasok számára; az Air New Zealand 2000 extra ülőhelyet nyitott meg Swift koncertjei környékén. 

Azok az úti célok pedig, ahol az énekesnő fellép, olyan hatalmas gazdasági hasznot tapasztalnak, hogy 

az olyan politikai vezetők, mint Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, gyakorlatilag könyörögnek, hogy Swift turnézzon az országukban.

"Egész egyszerűen ez a legnagyobb kulturális esemény, amely köré az emberek egy generáció óta utazást terveznek" - mondja Brittany Hodak, a Tennessee állambeli Franklinben élő ügyfélélmény-szakértő, hozzátéve: ellentétben az olyan sporteseményekkel, mint a FIFA világbajnokság vagy az olimpia, amelyek néhány földrajzi helyre koncentrálódnak, az Eras Tour az egész világon fellendíti az utazást és a turizmust. Nem csoda, hogy a világ vezetői nyíltan kampányolnak az országukon belüli turnéállomásokért. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés