Hirdetés

Íme, 2023 legbotrányosabb turistái

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Szent helyek, középkori emlékek - van, akiknek ezek sem számítanak, és turistaként úgy érzik, nekik mindent lehet. Most megmutatunk párat 2023 legbunkóbb nyaralóiból.

Műemlékeket rongáltak meg, megettek veszélyeztetett fajokat, és még sorolhatnánk: a CNN összeszedett pár olyan felháborító esetet, amelyet 2023-ban olyan turisták követtek el, akik nem tudtak vagy nem akartak viselkedni. 

Februárban egy kínai influencert megbírságoltak, miután élőben közvetítette, ahogy egy nagy fehér cápát főz és eszik - ami Kínában védett faj. Állítólag 18 600 dollár bírság járt érte.

Márciusban egy orosz turista óriási felháborodást keltett azzal, hogy deréktól lefelé levetkőzött, hogy félmeztelenül fotózkodjon egy szent helyen Balin. A férfi - Jurij Csilikin - az Agung-hegyen, a Siva istennek szentelt vulkánon gondolta úgy, hogy ezt megteheti. Később bocsánatot kért, és végül részt vett egy templomi szertartáson, ahol hindu papok mellett imádkozott. Ezután kitoloncolták.

Szerelmi vallomás

Hivatkozás másolása

Júniusban a római Colosseumban egy turistát rajtakaptak, amint a 2000 éves emlékműbe az "Ivan + Hayley 23" feliratot véste bele. Miközben levideózták, végig vigyorgott - de akkor már kevésbé volt vidám, amikor a rendőrség egy nappal később elfogta. A brit lakos a carabinieri rendőrség szóvivője szerint azonnal bocsánatért könyörgött az olasz hatóságoknak, és elmondta, hogy nem tudta, hány éves az emlékmű. Most várhatja a bírósági tárgyalást.

"Jeruzsálem-szindróma"

Hivatkozás másolása

Izraelben két, a Kr. u. II. századból származó római szobrot rongált meg egy amerikai turista. A rendőrség a CNN-nek azt mondta, hogy a férfi azért döntötte le a szobrokat, mert "bálványimádónak" tartotta őket, de az ügyvédje szerint csupán "Jeruzsálem-szindrómában" szenvedett, amikor a turistákat annyira magával ragadja a történelem, hogy elszakadnak a valóságtól.

Trágár szavak

Hivatkozás másolása

Egy amerikai turistát egy életre kitiltottak a Fülöp-szigetekről, miután azzal vádolták, hogy trágár szavakat írt a bevándorlási űrlapjára. A hatóságok szerint a férfi "egy kitalált Fülöp-szigeteki címet írt be, nem tüntette fel a teljes nevét, és trágár szavakat írt a dokumentumra". A 34 éves férfi beutazását a Fülöp-szigeteki Bevándorlási Hivatal szerint "tiszteletlen" viselkedése miatt megtagadták, és állandó beutazási tilalmi listára tették. A hatóságok szerint megérkezésekor állítólag "megvetően viselkedett" az egyik bevándorlási tisztviselővel szemben, amikor emlékeztették, hogy töltse ki az online utazási űrlapot, egy másiknak pedig odadobta az útlevelét és a mobiltelefonját.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés