Hirdetés

Megfagynak a gyerekek ebben az iskolában, 13 fokban kell ülniük

Garai Kitti portré Garai Kitti

Aggódnak a szülők a gyermekeikért, ugyanis az egyik francia iskolában már be sem kapcsolják a fűtést. Az épület mostanra annyira kihűlt, hogy csupán 13 fok van a tantermekben. 

De nem csak a szülők akadtak ki, a tanárok szerint is szörnyű állapotok uralkodnak az iskolában és lehetetlen ilyen körülmények között tanítani. "Tizenhárom fokban a gyerekek egyszerűen képtelenek koncentrálni az órákon" - nyilatkozta egy tanár. 

A francia kormány egyébként az egész országban elindította az energiaéberség kampányt, melynek célja, hogy spórolásra bírják az embereket és ezzel két éven belül tíz százalékkal csökkentsék az ország energiaigényeit. Az ország vezetése azt kérte, hogy az irodaházak és a közintézmények is spóroljanak, a lakók pedig ne fűtsék 19 foknál melegebbre a szobákat, a hálószobákban pedig csak 17 fok legyen. 

A franciák egyébként a legrosszabbra készülnek, már számos helyen beszerezték a generátorokat, ugyanis egy esetleges téli áramkimaradás hatalmas károkat okozna. Az egyik hotel tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy áramszünet esetén a hűtőkamrában tárolt összes élelmiszert a kukába dobhatnák, ezért is volt nélkülözhetetlen számukra egy ilyen berendezés beszerzése - számolt be a hirado.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés