Hirdetés

Tragédia a koncerten: kómában a magyar zenész párja

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Családlátogatásra érkezett Magyarországra a magyar zenész és a barátnője az angliai Essexből, azonban a húsvéti utazás drámai fordulatot vett, amikor a nőt kritikus állapotban szállították kórházba húsvéthétfőn.

Az 51 éves Kerstie Metcalf és vőlegénye húsvét előtt utaztak Magyarországra, hogy a férfi családját meglátogassák Pécsen. A hétvége után hétfőn a férfi egy helyi szórakozóhelyen adott koncertet, ahol Kerstie rosszul lett és összeesett a tömegben. Később kiderült, a nő szívrohamot kapott, a mentősöknek a helyszínen kellett újraéleszteniük. Sikerült újraéleszteni a beteget, ami után egyből a pécsi klinikára szállították, ahol azóta is mesterséges kómában tartják, az állapota még mindig kritikus - írja a Bors.

Az orvosok altatásban tartják, hogy megvédjék az agyát. Úgy vélik, hogy visszafordíthatatlan károsodásokat szenvedett

- nyilatkozta a lapnak a nő 28 éves fia. A pécsi klinika felvette a kapcsolatot az angliai Southend Egyetemi Kórházzal, a család pedig a brit külügyminisztériummal, valamint a magyarországi brit nagykövetséggel egyeztetett, ám egyelőre nem tudnak segíteni a nő hazaszállításában.

A család ezért egy GoFundMe adomány oldalt készített, hogy minél hamarabb sikerüljön összegyűjteni elegendő pénzt arra, hogy haza tudják szállítani Kerstiet. Az adományokból összegyűlt összeg fedezi Kerstie magyarországi orvosi számláit, valamint a hazaszállítását légimentő segítségével.

Nehéz napokon vagyunk túl, de most anya végre haza indulhat. Szeretném mindenkinek nagyon megköszönni a támogatást és az adományokat. A legjobb hír, hogy anyám végre itthon lesz

- tudatta nő fia a közösségi oldalán. Azóta egyébként a nőt sikerült hazaszállítani az Egyesült Királyságba, ahol szerettei bíznak a felépülésében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés