Hirdetés

Zelenszkij figyelmeztette a világot, duvra, amire az oroszok készülnek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az ukrán elnök a hírszerzés legfrissebb híreit osztotta meg a Twitteren egy videóban.

Zelenszkij titkosszolgálati értesülései szerint újabb bizonyítékokat találtak arra, hogy az oroszok szándékosan, sőt előre kitervelve robbantották fel a kahovkai vízierőmű gátját. Majd kiemelte, Kijev már tavaly jelezte, hogy az oroszok súlyos támadásra készülhetnek az általuk őrzött vízierőmű és gát ellen.

Emellett egy másik titkosszolgálati információt is megosztott Volodimir Zelenszkij, méghozzá Európa legnagyobb atomerőművével kapcsolatban. Kiemelte, az oroszok továbbra is megszállva tartják a zaporizzsjai erőművet, ahol katonák, fegyveresek állomásoznak, és onnan ágyúzzák a környező városokat.

Felderítőink most arról értesültek, hogy a megszállók terrortámadást fontolgatnak a zaporizzsjai atomerőmű ellen. Olyan akciót terveznek, amelynek következtében radioaktív anyagok szivárognak a környezetbe. Már mindent előkészítettek ehhez

- mondta a videóban az államfő, majd úgy fogalmazott, hogy a radioaktivitás nem ismer országhatárokat, csak a szél irányától függ, hogy melyik ország válik szennyezetté - írja az Infostart.

Végül Zelenszkij elárulta, már figyelmeztették Európát, az Egyesült Államokat, Kínát, Indiát, Brazíliát, az arab világot és Afrikát is. "Tájékoztatunk minden országot, és nemzetközi szervezetet. Így a világ tehet és tennie is kell ez ellen" - jelentette ki az elnök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés