Hirdetés

Vége lehet az orosz-ukrán háborúnak? Zelenszkij szerint ez már a háború végső szakasza

Nap Híre portré Nap Híre

Volodimir Zelenszkij a román sajtónak arról beszélt, hogy jelölteti-e magát egy következő ciklusra. Az ukrán elnök megjegyezte azt is, hogy szerinte már a háború utolsó szakaszába értünk. 

Zelenszkij az elnökválasztással kapcsolatban elmondta, ha a háború folytatódik, akkor jelölteti magát egy következő ciklusra, ugyanis nem menekülhet el, azonban a háború véget ér, akkor nem indul többet a választáson. Ugyanakkor megjegyezte, hogy egyelőre nem tudják, hogy mikor lesz elnökválasztás Ukrajnában - írja az Index.

Arról viszont meg van győződve, hogy előbb-utóbb kiszorítják Oroszországot az összes ukrán területről, bár azt nem tudja megmondani, hogy mikorra.

Ez már a háború végső szakasza. Nem a középső. Az első szakasz a megszállásé volt, ezt követte az offenzíva megállítása és a kezdeményezés átvétele. Szerintem már az utolsó szakaszban vagyunk. Bár sok dologtól félünk, a pénz és fegyverek [hiányától]... de most már az utolsó, legnehezebb szakaszban vagyunk 

– fogalmazott ezzel kapcsolatban Zelenszkij.

Ezzel szemben állítólag Vlagyimir Putyin részt vesz a 2024-es elnökválasztáson. Mint arról a naphire.hu is beszámolt, a Kommerszant lap értesülései szerint Putyin egy novemberi konferencia keretében valószínűleg bejelenti, hogy  jövő év márciusában részt vesz a választásokon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés