Hirdetés

Putyin hamarosan valami nagy dolgot jelenthet be

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Vlagyimir Putyin orosz elnök hamarosan hivatalosan bejelentheti, hogy részt vesz a 2024-es elnökválasztáson – jelentette kedden a Kommerszant című lap.

Vlagyimir Putyin
Vlagyimir Putyin

Egy novemberi konferencia keretében valószínűleg Putyin bejelentheti, hogy jövő év márciusában részt vesz a választásokon – írja a Kommerszant című lap az elnöki adminisztrációhoz közel álló, azonosítatlan forrásokra hivatkozva.

A Reuters azt írja, Oroszország egyik legelismertebb lapja szerint azonban vannak más forgatókönyvek is arra vonatkozóan, hogy Putyin mit mond majd a konferencián, és a végső döntés az ő kezében van. A Kreml nem kommentálta az értesüléseket.

Putyinnak 1999-ben hagyták jóvá a kormányfői kinevezését, miután Borisz Jelcin lemondott. Vlagyimir Putyin hosszabb ideje vezető, mint bármely más orosz uralkodó Sztálin óta - még Leonyid Brezsnyev 18 éves hivatali idejét is felülmúlta.

Putyin október 7-én tölti be 71. életévét.

Bár sok diplomata, kém és tisztviselő azt nyilatkozta, hogy arra számítanak, hogy Putyin élete végéig hatalmon marad, a 2024-es elnökválasztáson való részvételi terveit egyelőre nem erősítették meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés