Hirdetés

Zelenszkij: "nem a mi rakétánk volt"

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, kedd este rakéták csapódtak be Lengyelország területére, melynek következtében két lengyel állampolgár életét vesztette. 

Az esettel kapcsolatban megszólalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is, miután a NATO és az amerikai hírszerzés is azt tartja valószínűnek, hogy nem Oroszországból lőtték ki a Lengyelországba becsapódott rakétákat, hanem az ukrán légvédelmi rendszer rakétái lehettek, melyek egy orosz rakétát akartak megsemmisíteni.

Az ukrán elnök úgy fogalmazott, hogy nincs kétsége afelől, hogy nem az rakétáik voltak, majd hozzátette: jelentéseket kappott az ukrán hadsereg és a légierő parancsnokságától is, melyek hitelességében megbízik.

Emellett Zelenszkij úgy gondolja, hogy az ukrán tisztviselőket is be kellett volna engedni a lengyelországi baleset helyszínére. Mint mondta, joguk lett volna részt venni a vizsgálatban - írja a HVG.

Andrzej Duda lengyel államfő korábban úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy "szerencsétlen incidensről van szó".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés