Hirdetés

Drámai pillanatok a repülőgépen: Magyar rendőrök lepték el a Wizz Air járatát, majd elvezettek egy utast

Nap Híre portré Nap Híre

Nem mindennapi jelenet játszódott le a Wizz Air Ciprusról Budapestre tartó járatán a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Rendőrök lepték el csütörtökön a Wizz Air Larnacaraól Budapestre tartó W6 2452-es járatát a budapesti repülőtéren. Az Ellenszél arról számolt be, hogy a légiutas-kísérők előre figyelmeztették az utasokat, hogy leszállás után mindenki maradjon a helyét és a biztonsági öveket se kapcsolják ki, majd rendőrök lepték el a gépet.

A beszámoló szerint, amikor a rendőrök megjelentek, akkor az egyik légiutas-kísérő odalépett egy férfi utas mellé és rámutatott, majd odaléptek mellé az egyenruhások és felszólították, hogy menjen velük. Az utasok csak ezt követően kezdhették meg a leszállást. A lap az esettel kapcsolatban megkereste a légitársaságot is, ahonnan a következő választ kapták:

A Wizz Air január 17-én Lárnakából Budapestre tartó járatán az egyik utas, megsértve a biztonsági előírásokat, és figyelmen kívül hagyva a személyzet többszöri figyelmeztetését, több alkalommal is dohányzott a repülőgép mosdójában. A személyzet a biztonsági protokollnak megfelelően értesítette a rendőrséget, akik a leszállást követően levezették a szabálysértő utast a fedélzetről. A légitársaság a biztonsági előírások megszegésével kapcsolatban minden esetben zéró toleranciát alkalmaz. Ilyen a dohányzásra vonatkozó szabály is, amely általános a légi közlekedésben. Megsértése akár 3000 eurós büntetést, illetve a repüléstől való eltiltást is vonhat maga után

- írták a közleményben, amelyben a Wizz Air elnézést kért minden érintettől, akinek a szabályszegő miatt a gépen kellett várakoznia."gyúttal pedig szeretnénk mindenki figyelmét felhívni a biztonsági előírások betartására. Számunkra továbbra is utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága a legfontosabb" - tették hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés