Hirdetés

Elképesztő bejelentést tett a Wizz Air, ennek mindenki örülni fog

Nap Híre portré Nap Híre

A Wizz Air az idei nyári szezonban mintegy 4 millió ülőhelyet biztosít majd 70 célállomásra közlekedő magyarországi járatain, ezzel továbbra is megőrzi piacvezető helyét Magyarországon - közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.

Kiemelték, az áprilisban kezdődő, szeptember végéig tartó utazási időszakban a tavaly rekordot jelentő utasszámot követően ismét kiemelkedő eredményre számítanak.
   

A tavalyi nyári szezonban Magyarországról megközelítőleg 3 millió utas repült a Wizz Air járatain, többségük jóval az utazás előtt lefoglalta a repülőjegyet, a legnépszerűbb úti célok a tengerparti nyaralóhelyek, illetve a látnivalókkal teli történelmi városok voltak - írják a közleményben.

Azzal számolnak, hogy a magyar utasok legkedveltebb úti célja várhatóan idén nyáron is Egyiptom, Görögország, Spanyolország és Törökország lesz - közölte az MTI. 

Ismertetik, hogy az utasok Budapestről és Debrecenből összesen 70 célállomásra utazhatnak.

A Wizz Air 2023-ban megdöntötte korábbi utasforgalmi rekordját, múlt évben több mint 60,3 millió utast szállított, amely mintegy 32 százalékos növekedés 2022-höz képest; Magyarországon ez 5,2 millió utast, és 29 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest.

A Wizz Air jelenleg 196 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet.

Közlésük szerint a 2023-as pénzügyi évben - 2022. április 1. és 2023. március 31. között - a társaságnak 3,896 milliárd euró bevétele volt.

A naphire.hu azt is megírta, hogy a múlt héten rendőrök lepték el a Wizz Air Larnacaraól Budapestre tartó W6 2452-es járatát a budapesti repülőtéren. Amikor a rendőrök megjelentek, akkor az egyik légiutas-kísérő odalépett egy férfi utas mellé és rámutatott, majd odaléptek mellé az egyenruhások és felszólították, hogy menjen velük. Az utasok csak ezt követően kezdhették meg a leszállást. A légitársaság tájékoztatása szerint az egyik utas, megsértve a biztonsági előírásokat, és figyelmen kívül hagyva a személyzet többszöri figyelmeztetését, több alkalommal is dohányzott a repülőgép mosdójában. A személyzet a biztonsági protokollnak megfelelően értesítette a rendőrséget, akik a leszállást követően levezették a szabálysértő utast a fedélzetről. A légitársaság a biztonsági előírások megszegésével kapcsolatban minden esetben zéró toleranciát alkalmaz. Ilyen a dohányzásra vonatkozó szabály is, amely általános a légi közlekedésben. Megsértése akár 3000 eurós büntetést, illetve a repüléstől való eltiltást is vonhat maga után.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés